Minout správnou rysku

23. 5. 2008 10:38
Rubrika: ZaMyšlený

Taky se ti určitě někdy stalo, že ti někdo důvěřoval a ty jsi ho v okamžiku zklamal...! Mě se něco podobného přihodilo před pár dny, ale nechci mluvit o tom, že jsem nesplnil představy někoho v mém okolí.

Byl jsem na dílně a pracoval jsem na konferenčním stolku. Mistr řekl fajn, teď ti seženu přímočarku a vyřežeš do odkládací desky místo pro nohy... Mistr orýsoval jeden roh, já zbylé 3... Ukázal mi jak si představuje, abych to vyříznul - řez byl krásně kolmý, rovný a čistý... Super, to bych mohl zvládnout taky! Pustil jsem se do toho. Zaříznul jsem dobře, přesně na rysku, takže teď se jen přidržet rysky...stále těsně u rysky...pozor na rychlost kmitání plátku...pořád po rysce... Myšlenky se mi soustředí jen na tu jednu čáru tužkou, po které vedu řez. V tom všem snažení se jsem ale zapoměl, že musím přece někde skončit... Před sebou jsem uviděl nejakou rysku, která byla kolmá k té mojí... Dal jsem si záležet, abych doříznul přesně na ni! Mmm, pohoda...první čára a je rovná a čistá. Ale... SAFRA! Odklonil jsem se od desky a spatřil vše z nadhledu... Tak to je PROVAR! Teď už nezáleží na tom, že řez se povedl... Tu správnou rysku, ke které jsem směřoval a kde jsem měl skončit, jsem minul o celých 25 mm!!! Zůstal jsem nad tím zjištěním stát... NO..., tak, až to zjistí mistr...!

Mistr to zjistil, myslel, že si z něho dělám prdel...! Já byl v šoku...a hodně mě to žralo a vůbec jsem nechápal jak se to mohlo stát, vždyť  jsem to dělal tak pečlivě...! A on řekl ať se tím netrápím, že se to dá spravit...!

 

Pak jsem nad tím večer uvažoval a něco mi ta příhoda připomněla. Někdo jde prostě za tím svým tak, aby za ním zůstala super stopa. A vůbec se nezajímá o dění okolo něj. Hlavně, že mu to jde dobře a ví co chce. Upírá svůj zrak na nějakou rysku před ním a tu správnou zatím mine... Ale co když se to stane? Měl jsem hrozný vítr se přiznat mistrovi! Zprvu se hněval, ale pak překvapil. Řekl, ať se tím netrápím, že to bude v pořádku.

Takhle vlastně jedná i Ježíš...pokud se odhodláme přijít za ním se svým omylem (ovšem, Ježíš se nenahněvá, ale hned s láskou přijme kajícníka) a svěřit to jeho MILOSRDENSTVÍ! A to je dobrá zpráva, ne?! Tak přeju Tobě i sobě hodně odvahy a pokory, abys´ dokázal všechny své omyly hodit do hlubiny Božího milosrdenství.

Zobrazeno 1604×

Komentáře

Lee

Toto je moc hezké přirovnání. Je dobré jít si v žovotě za nějakým cílem, nebo se o něco opravdu moc snažit. Jenže fakt nesmíme zapomínat i na to ostatní kolem sebe a Ježíž na to nikdy nezapomíná... moc hezký přízpěvek!

Lee

Jujda to je chyba =) samozřejmě Ježíš!

citrus

nj, ale ucime se z chyb...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková